Feest! Weet wat je viert

Het landelijke educatieprogramma Feest! Weet wat je viert is een vaste tentoonstelling over de herkomst van onze feestdagen. Door te kijken en te doen maken kinderen en volwassenen kennis met tradities en gebruiken van feesten en rituelen uit diverse culturen.

Feest! Weet wat je viert is een samenwerking tussen verschillende musea in Nederland: Museum Catharijneconvent, het Bijbels Museum, Ons’ Lieve Heer op Solderhet, het Zuiderzee Museum in Enkhuizen, het Openluchtmuseum in Arnhem en Huis Bergh in ‘s Heerenberg.

Ieder museum geeft haar eigen invulling aan de tentoonstelling. Hierdoor is Feest! op iedere locatie uniek. Als aanvulling op de tentoonstelling hebben we in 2016 6 video’s mogen maken. Iris Hesseling, presentatrice van Nickelodeon en bekend van Huis Anubis bezoekt kinderen die vertellen over hun feest. Zo hebben we samen Chinees Nieuwjaar, Grieks Pasen, Suikerfeest, Loofhuttenfeest, Diwali en Sint Maarten mogen vieren. De video’s zijn te zien op het youtube kanaal van Feest! Weet wat je viert en in de verschillende musea.